Вівторок, 23.04.2024, 13:40
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Заставківська ЗОШ І-ІІ ст.

Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

09:15
Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Уперше захворювання на СНІД (синдром набутого імунного дефіциту) було виявлено в 1980 році в Нью-Йорку і Каліфорнії наркоманів, що використовують внутрішньовенне введення наркотиків. Через кілька років поширення СНІДу набуло характеру всесвітньої епідемії, що охопила населення практично всіх країн. До 1996 року у світі налічувалося вже більше 21 млн. інфікованих. В даний час ця цифра зросла майже вдвічі. 
Вже в 1988 році серйозно стурбованими урядами була організована зустріч міністрів охорони здоров'я найбільших країн світу. На ній вперше привселюдно пролунав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією з ВІЛ-інфікованим. Тоді ж було вирішено оголосити 1 грудня Міжнародним днем боротьби зі СНІДом. 
Ця подія змушує людей робити кроки щодо посилення усвідомлення необхідності поширення профілактичної інформації про СНІД у суспільстві, поліпшення якості допомоги, що надається особам, зараженим ВІЛ, і про боротьбу з запереченням існуючої проблеми і дискримінацією ВІЛ-інфікованих. Це, в першу чергу, можливість для прояву солідарності з більш ніж 40 мільйонами людей, які сьогодні живуть з ВІЛ та СНІДом, і для того, щоб згадати мільйони людей, які вже померли від цієї страшної хвороби. Проведення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом також зобов'язана допомогти у залученні коштів для реалізації лікувальних програм. 
Маніфестації та ходи зі свічками, театральні вистави, поетичні читання, конференції, брифінги, дискусії , художні виставки, конкурси плакатів, профілактичні кампанії в ЗМІ, концерти за участю знаменитих діячів культури, спортивні змагання серед видатних спортсменів - все це невід'ємні заходи, традиційно організовуються в честь проведення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом протягом уже майже 20 років. 
З того пам'ятного 1988 1 грудня стало щорічною подією в більшості країн. Хоча дата проведення дня боротьби зі СНІДом визначена точно, в багатьох співтовариствах і соціальних інститутах організовується низка заходів, що проводяться протягом тижнів до і після офіційного святкування.

Люди прагнуть дізнатися якомога більше нової і свіжої інформації про СНІД, профілактики цього страшного захворювання, способи зараження та інше. Ще дуже велика частина населення розвинених країн як і раніше вважає, що ВІЛ-інфекція передається при кашлі, чханні, через укуси комах. На сьогоднішній день інформаційні кампанії в ЗМІ стали головним джерелом інформації для молодих людей про способи запобігання від СНІДу. Про те, що така інформація затребувана, свідчать численні заходи, організовані студентськими та профспілковими організаціями і приурочені до дати Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. 
Спостережувана нами сьогодні готовність політиків багатьох країн боротися з цією хворобою вселяє надію, однак необхідно перетворити цю прихильність в конкретні кроки. Рішення проблеми «чуми 21 століття» вимагає, крім проведення всіляких акцій у День боротьби зі СНІДом, прийняття особливих заходів на вищому політичному рівні. На жаль, доводиться констатувати, що зараз у світі немає жодної держави, про яку можна сказати, що в області боротьби зі СНІДом у нього справи йдуть краще, ніж в інших. Просто темпи поширення епідемії ВІЛ/СНІДу випереджають глобальні зусилля, спрямовані на її приборкання ... 
І без особистого внеску кожного з нас неможливо ефективно протистояти поширенню цієї страшної хвороби. А цей особистий внесок полягає в прихильності здорового способу життя, збереженні вірності своїй другій половинці, відмови від вживання наркотиків, милосердя і співчуття до тих, хто вже хворий. Тих, хто може, щороку 1 грудня, у День всесвітньої боротьби зі СНІДом, особливо голосно закликають допомогти хворим. Від решти чекають розуміння, сміливості, терпимості, співчуття і молитов.

Переглядів: 546 | Додав: zastavki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar